Za bubnů fanoušků ovládly Voděrady první kolo finále.

06.03.2017 21:41
06.03.2017 21:41

Voděrady nastoupily do prvního kola finále Okresního přeboru jako domácí tým proti výběru Chocně B. Utkání proběhlo za opravdu hojné účasti diváků na Zimním stadionu v Chocni v neděli 5. března 2017.

Od začátku utkání chyběly hře emoce, a to jak týmu Voděrad, tak jejich soupeři. Možná i díky tomuto faktoru se příliš nevylučovalo a hra plynula poměrně rychle. Domácí využili svou šanci jako první a v třetí minutě první třetiny se probojovali do brány gólmana Chocně B. Bohužel ve vedení Voděrady zůstaly pouhé dvě minuty, po kterých vyrovnaly hosté stav utkání na 1:1.
Z pohledu fanouška byla zajisté druhá část utkání nejzajímavější. Obsahovala vše, co správný zápas finále má mít. Možná i díky bubnu, který se objevil mezi fanoušky, se Voděrady vyburcovaly k naprosté souhře a nedaly tak hostům šanci na otočení skóre. Nejprve se dostaly do vedení po parádní střele Milana Fikejze, tento gól však Choceň B. ještě zvládla dotáhnout, a to za pouhých deset vteřin. Po nesportovním napadení a větší šarvátce se ocitli domácí v převaze, i přesto, že se do souboje zapojil i hráč Voděrad, který si šel také odpykat svůj trest. Na straně hostů padly tresty dva, a proto měli domácí pěti minutovou přesilovou hru k tomu, aby opět dostali svůj tým do vedení. Jenže výběr Voděrad se s přesilovkami pere již od začátku sezony, především s jejich koncovkou. A také tentokrát tomu nebylo jinak. A když se již zdálo, že svých pět minut v přesile nevyužijí, překonal Honza Ropek gólmana Chocně B. Byl to velmi důležitý gól pro celé utkání. Dalo by se říci, že zlomový. Voděrady byly při chuti, a tak se Tomáš Pávek postaral o další dvě branky. Nutno poznamenat, že při druhé hráli domácí v oslabení. Ne nadarmo pak z hlediště zněl chorál: „Ve čtyřech, ve čtyřech, dáme góla ve čtyřech…“. V druhé části byla ještě patrná chuť Chocně B. po srovnání stavu, čemuž se těsně před koncem třetiny přiblížili třetí brankou. Stav zápasu po druhé třetině byl tedy 5:3.
Čekala nás poslední část utkání a na týmu hostů byly pozorovatelné známky odevzdání. Nebyla to ta Choceň B., jakou známe ze společných zápasů. Jako by jim chyběla chuť se o první místo porvat. Přihrávali si velmi dobře a ani šancí na vyrovnání neměli pomálu. Jednu z nich také v polovině poslední části využili. Byla to však poslední branka, kterou se jim podařilo vsítit. I přesto, že díky vyloučení hráče Voděrad to chvíli vypadalo, že se jim podaří stav srovnat. Jenže toto vyloučení vedlo opět ke gólu v oslabení pro domácí tým. Fanoušci tak opět mohli spustit svůj chorál.
Výsledek zápasu skončil rozdílem dvou branek 6:4.

 

Zveme Vás tímto na druhé, poslední kolo finále Choceň B x Voděrady.

 

Do utkání nastoupili hráči:
Z. Severýn (2); T Pávek (15); J. Šrut (17); M. Šigut (79); J. Kubr (28); F. Smutek (8;) R. Hudousek (21); R. Němec (12); D. Vitouš (18); D. Škeřík (3); A. Duchoslav (30); J. Ropek (14); L. Pokorný (23); R. Černý (51); T. Hromádko (7); M. Fikejz (4)

 

Branky utkání:

T. Hromádko (7), R. Černý (1) čas: 3:00
P. Držmíšek (20), J. Peška (23), T. Teplý (4) čas: 5:00
M. Fikejz (4) čas: 22:14
P. Držmíšek (20), J. Smutek čas: 22:24
J. Ropek (14), M. Fikejz (4) čas: 31:45
T. Pávek (15), M. Fikejz (4) čas: 35:18
T. Pávek (15), R. Černý (51) čas: 36:27
J. Peška (23), F. Luňák (8) čas: 39:36
J. Peška (23), J. Jetmar (6) čas: 47:38
M. Šigut (79) čas: 49:56