Vyřadili jsme Litomyšl B. ze souboje o zlato, ve finále nás čeká Choceň B.

26.02.2017 09:13

V sobotu 25.2.2017 nastoupili Voděrady do druhého zápasu Play off proti Litomyšli B. Tentokrát, jak zvyklost káže, na ledě soupeře. Diváků se sešlo požehnaně a mnozí z nich fandili výběru z Voděrad. Tímto bychom i rádi poděkovali, že vážili cestu do Litomyšle a podpořili tým Voděrad.

Hned od začátku bylo jasné, že se bude jednat o napínavý souboj o poustup do finále. I přesto, že Litomyšl B je papírově silnějším soupeřem, Voděrady měli na kontě z domácího zápasu výhru 5:2, možná i proto hráli s větším klidem.
První branka padla za záda voděradského gólmana. Naštěstí si hosté nenechali nic líbit a za necelé dvě minutky skóre srovnali. Zápas byl tedy vyrovnán a začínalo se od znova. Dlouho se soupeř ani hosté nemohli probojovat k dalšímu gólu. Branku téměř do šatny nakonec obdrželi hosté necelé dvě minuty před koncem první třetiny.

Naštěstí se zdálo, že sil hosté mají ještě dost, a tak vkročili do druhé třetiny vyrovnávací brankou. A jelikož bylo vidět, že jsou při chuti, podařilo se jim otočit průběh zápasu a další brankou, vstřelenou kapitánem, se dostali do vedení. Fanoušci si zápas užívali, neboť věděli, že i remíza k postupu do finále bude stačit. Již od začátku zápasu se i díky nepřízni rozhodčích nesla Voděradská hra v duchu neustálých vyloučení. Což domácí pochopitelně využili a než skončila druhá třetina nasázeli do brány Voděrad tři další góly. Najednou se karta obrátila a průběhu zápasu vzala do svých rukou opět Litomyšl B.
Ne však na darmo se říká, že týmový duch a hokejové srdce je ten nejlepší motor. I přesto, že mohly všechny události během druhé třetiny Voděrady zdolat, nestalo se tak. Hosté opravdu poctivě zabojovali a vložili do hry srdce, které bylo vidět, že Litomyšl tentokrát nechala doma.
V třetí třetině sice padly ještě dva góly na účet Voděrad, ale nic nebylo ztraceno. Na začátku poslední části utkání totiž vstřelil důležitou branku nejproduktivnější hráč hostů, Roman Černý. Tedy pátou, pro hosty rozhodující, branku.
Tento gól, díky výsledku z prvního kola play off, zajistil prodloužení.
Stav byl tedy po utkání vyrovnaný a o postupu do finále Okresního přeboru mělo rozhodnout prodloužení.

Náhlá smrt, jak se tomuto prodloužení ve třech hráčích říká, byla určena na pět minut.
Nervy drásající moment však přišel, když pár desítek sekund po startu, po ataku na gólmana Voděrad, hráč hostí tento čin oplatil pěkným krosčekem až na krev.
Byl samozřejmě okamžitě vyloučen a to na celých pět minut, tedy bylo jasné, že Voděrady budou hrát celou náhlou smrt v oslabení.
Naštěstí byl počet hráčů na ledě upraven a hrálo se tedy čtyři na tři. Možná by se dalo této části i neoficiálně říkat „Nedáš-dostaneš“, a tak po perfektním zásahu brankáře hostů, Z. Severýna, se podařilo hráči L. Pokornému vymanit z tlaku Litomyšle, a i když bylo vidět, že již síly docházejí, zasadil svou ránu přesně. Gólman domácích si se střelou neporadil, a tak voděradští fanoušci propukli v ohromný jásot.

Po velkém dramatu, Voděrady vyřadily Litomyšl B. z boje o první místo!

V duelu Play off zápasů Moravská Třebová vs. Choceň B, postoupili hráči Chocně. Finálový souboj se tedy ponese v duchu derby na domácí půdě.

 

Do utkání nastoupili hráči:
Z. Severýn (2); J. Šrut (17); M. Šigut (79); J. Kubr (28); F. Smutek (8;) R. Hudousek (21); D. Vitouš (18);  P. Urban (9); D. Škeřík (3); A. Duchoslav (30); J. Ropek (6); T. Samek (73); L. Pokorný (23); R. Černý (51); T. Hromádko (77); M. Fikejz (5)

 

Branky utkání:
V. Lustyk (23), O. Šeda (65) čas: 4:11
R. Černý (51), J. Šrut (17) čas: 5:57
P. Moták (10), J. Joukl (25) čas: 18:18

R. Černý (51), T. Samek (73) čas: 23:53
R. Hudousek (21), J. Ropek (6) čas: 24:48
M. Švec (15), J. Joukl (25) čas: 28:58
P. Pešina (11), O. Šeda (5) čas: 32:23
J. Hynek (20), P. Pešina (11) čas: 35:18
R. Černý (51), J. Šrut (17) čas: 48:32
M. Švec (15), J. Joukl (25) čas: 49:03
M. Švec (15), J. Joukl (25) čas: 52:14
L. Pokorný (23), T. Hromádko (77) čas: 68:50