V derby jsme se opět stali vládci Chocně

12.12.2016 18:34

V neděli 11.12.2016 se Voděrady opět střetly s výběrem Chocně B, tentokráte na straně hostů. Úvodní buly bylo odpískáno v 19:30 místního času.

Do zápasu nastoupili hráči:
1 Jiří Kaplan;, 15 Tomáš Pávek;17 Jan Šrut; 10 Luboš Šeda; 79 Martin Šigut; 28 Jan Kubr; 8 Filip Smutek; 21 Radim Hudousek; 12 Rostislav Němec; 9 Pavel Urban; 30 Aleš Duchoslav; 6 Jan Ropek; 73 Tomáš Samek; 23 Lukáš Pokorný; 51 Roman Černý; 5 Milan Fikejz

Ihned po prvním zvuku píštalky se hosté vrhnuli na soupeře jako dravá saň. Snažili se vyvíjet tlak, jak to jen šlo,  avšak i přes toto všechno, se k první větší šanci na vstřelení branky dostala Choceň B. Naštěstí Voděrady podržel vynikající gólman Jirka Kaplan. Voděradští si nenechali nic líbit a ihned založili skvělý proti úder, který vedli v hlavní roli Martin Šigut a Luboš Šeda. Bohužel se však nepodařilo úspěšně zakončit. Hosté se nedali odradit prvním neúspěchem, a tak po úspěšně vybojovaném puku v levém rohu, doputovala rána Radima Hudouska do pravého horního rohu brány Chocně B. Samozřejmě po přesné nahrávce Milana Fikejze. Další krásná šance se naskytla Honzovi Šrutovi, kdy se po hrubé chybě soupeřova obránce prakticky dostal do samostanho nájezdu. Bohužel však tuto příležtost nedokázal využít ke zvýšení skóre.

A jak se říká "Nedáš - dostaneš", po tlaku domácích před bránou hostů a také po velmi zmatečném bránění brankoviště, padl vyrovnávací gól na 1:1. Postaral se o něj hráč Chocně B - Robert Švec. Chvíli běžela hra pěkně nahoru dolů, dokud se v oslabení, díky chybě obrany, neuvolnil hráč Chocně B.Hosté se již nedokázali se soupeřem vrátit, a tak i po ataku obránce Voděrad zvýšili domácí skóre na 2:1. Zasloužil se o to hráč Jiří Jetmar. 

Voděradští si to samozřejmě nechtěli nechat líbit, snažili se proto o maximální tlak do soupeřovy brány. Což se sice dařilo, ale šanci ne a ne proměnit. Fanoušci úpěli beznadějí. Pak však přišla krásná střela z breaku, kterou mezi betony domácího brankáře zasadil Radim Hudousek.

Skóre po první třetině bylo vyrovnáno 2:2.

Po přestávce neuběhla ani minuta a hned se z obrany domácích uvolnil Roman Černý a nehlídán soupeřem, vystřelil do brány. První pokus úspěšný nebyl, a tak dostal puk za gólmanova záda až sklepnutím hokejky. Následovala vlna vyloučení na straně Chocně B, sekání, hákováni, podražení a dokonce padl i osobní trest 10 minut za nesporotvní chování. Voděrady však ne a ne využít této výhody. Martinovi Šigutovi alespoň zazvonila tyčka, na kterou navázal Radim Hudousek a 4 sekundy před návratem vyloučeného domácího hráče, zvýšil skóre na 2:4. Čímž si vystřílel hattrick. Voděrady tak vyhrály třetinu 0:2.

Po poslední pauze se situace na ledě začínala přiostřovat, naštěstí to však na počtu vyloučených nebylo patrné. Tedy alespoň na počátku třetiny. Po krásné akci trojice Pokorný, Šigut a Hudousek, padl opět krásný gól do brány Chocně B. Radim Hudousek zaznamenal již čtvrtý gól v utkání.  O necelou minutu později po vyhraném souboji v levém rohu hřiště, skoŕoval, po nahrávce Honzy Šruta, mezi betony Choceňského brankáře Tomáš Pávek. Následovala světlá chvilka domácích, kdy po mnoha desítkách minut snížili skóre díky Bořku Jetmarovi. Po faulu při vyložené šanci domácího hráče na vstřelení branky, bylo nařízeno trestné střílení, které však Martin Šplíchal z týmu Chocně neproměnil. Poslední nadějí na vyrovnání skóre  byla střela Honzy Jetmara, kterou gólman Voděrad promáchl a skončila tak za jeho zády. Třešínkou na dortu se pak stala pátá rána Radima Hudouska. Přímou ránou zasadil poslední hřebík do rakve Chocně B čistým průstřelem na konečné skóre 4:7.

 

 

<iframe width="560" height="315" src="www.youtube.com/embed/80JRpK2nTA0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>