Napínavé Choceňské derby

12.11.2016 10:32

Další ze zápasů základní skupiny Okresního přeboru se odehrál 6.11.2016 v 19:30 na zimním stadionu v Chocni.

Tým Voděrad nastoupil proti výběru Chocně B. V tomto utkání nastoupili hráči Voděrad jako domácí.

Pravidelnému čtenáři našich reportáží ze zápasů musí být jasné, že domácí tým bylo opět tím prvním, který vstřelil branku. Ano, ve čtvrtém utkání letošní sezóny jsme byli již po čtvrté tím týmem, který pronikl za záda soupeřova brankáře. A tentokrát opravdu velmi krátce po odpískání úvodního buly. Přesně 14 sekund po zahájení zápasu se trefil hráč 21, Radim Hudousek, po přihrávce Pavla Urbana (9). Hosté se v první třetině nechávali zdolávat tlakem domácích, a možná i z toho důvodu byli dvakrát potrestáni za sekání a hákování. Díky herní převaze se pak Voděradům podařilo znovu překonat brankáře Chocně B, L. Růžičku, který již podruhé  pustil střelu Radima Hudouska (21), tentokrát s přihrávkou Romana Černého, v čase 4:57. Jenže díky dvěma vyloučením, tedy hře 5 na 3 se Choceň B zvládla zkoncentrovat a v časech 11:43 a 12:46 vyrovnala vedení Voděrad na 2:2 a to díky střelcům Robertu Švecovi a Michalu Příhodovi v časech 11:43 a 12:46. Do konce prví třetiny padl již jen jeden trest a to pro hráče Voděrad. Naštěst hosté tuto příležitost nevyužili.

V druhé čísti utkání bylo pro výběr Voděrad opravdu mnoho šancí na zvýšení gólové nadílky. Bohužel však domácí neproměnili žádnou z těchto příležitostí. Do příště určitě musí na střelbě na bránu opravdu zapracovat. I hosté měli však  šance a jednu z nich také využili, v čase 26:11 se trefil hráč Aleš Vích (11) po přihrávce kapitána Michala Příhody (15). 

Do poslední části zápasu vstoupili Voděrady plni nového elánu a odhodlání skóre vyrovnat,  což se jim při hře 5 na 3 v čase 42:47 také podařilo. Prvním gólem letošní sezony se o to přičinil Filip Smutek s číslem 8, po skvělé nahrávce Honzy Šruta (17). Pak už se bohužel strhla vlna vyloučení, a to v souvislosti se snahou o  vstřlení vedoucí branky. Té se dočkala Choceň B v čase 45:53. Zasloužil se o ní hráč Pavel Držmíšek s číslem 20. 
Domácímu týmu tedy nezbývalo nic jiného, než se před koncem zápasu pokusit o vyrovnání skóre s pomocí Power Play. Tento tah bohužel nevyšel , a tak hráč číslo 20, Pavel Držmíšek, prakticky ukončil zápas gólem do prázdné brány v čase 59:57.

Utkání skončilo 3:5.



Více zde: https://tjvoderady.webnode.cz/news/napinave-chocenske-derby/