Líné nohy potrestala Moravská Třebová

12.11.2016 09:33

V pátek 4.11.2016 se odehrálo utkání mezi Moravskou Třebovou B a Voděrady. Zápas začínal v relativně pozdním čase 20:30, v nedávno nově zrekonstruované hale v Moravské Třebové.

 

Tým Voděrad nastoupil do zápasu jako host v opravdu hojném počtu, což možná nepřinoslo kýžené ovoce.

Již od úvodního buly, jakoby oboum týmům chyběla energie. Hosté i domácí se po ledě spíše ploužili, ale i tak se dalo mluvit i hokeji. Jako vždy tým Voděrad postrádal při šancích hokejové štěstíčko. Od prvních minut zela tribuna prázdnotou, a tak i možná to oba týmy tlačilo k nízkému bruslařskému výkonu. Naštěstí se během první třetiny začali fanoušci pomalu trousit do hali, a tak se i pohyb na ledě pomalu dostával do obrátek.

Jak je již od začátku letošní sezóny zvykem, byly Voděrady prvním týmem, který v utkání vstřelil branku. Povedlo se to Radimu Hudouskovi (č.21) v čase 7:56, jemuž přihrávalo č. 5, Milan Fikejz.  Skóre se tedy konečně pohnulo a fanoušci Voděrad mohli slavit vedení. Jenže pak jakoby opět hosty opustilo štěstí. Šancí bylo opravdu dost, ale žádný puk neskončil za zády soupeřova gólmana. A co víc v čase 19:54 se domácím podařilo vyrovnat skóre na 1:1, konkrétně hráči Marku Fikrovi (20) s asistencí Tomáše Nováka. Gólem do šatny tedy skončila úvodní část pátečního utkání.

O druhé třetině se dá napsat jen to,  že oba týmy propadly. A to opravdu bez servítek. Myslím, že jak trenéři, tak fanoušci museli trpět při pohledu na průběh druhé části utkání. To prostě nebyl hokej. Ani jeden z týmů si nedokázal kvalitně přihrát, tempo bylo minimální. Ještě pomalejší než v úvodu zápasu. O gólových šancích ani nemluvě. Není tedy divu, že v polovině zápasu nepadl jediný gól a skóre se nezměnilo.

Do třetí třetiny naštěstí hráči obou týmů vstoupili poněkud neregičtěji ve snaze rozhodnout zápas. Jenže góly opět nechtěly padat, možná proto rozhodčí hru pustlili, a proto ani téměř  do poloviny poslední části utkání neseděl nikdo na trestné lavici. Bohužel s blížícím se koncem utkání hosty možná přepadl strach nebo panika a nechali si vstřelit v čase 48:39 gól hráčem 22, Martinem Černým. Tyto dvě minuty pravděpodobně rozhodly celý zápas. Neboť následovala další branka soupeře v čase 49:09, kterou nám dal hráč 81,Tomáš Hojgr. Aby toho nebylo málo nechal se hráč Voděrad v čase 49:28, Pavel Urban vyloučit za hrubost, takže šance na vyrovnání skóre se velmi krátila. Nakonec se přeci jen usmálo v čase 59:57 štěstí na Romana Černého (51) a po nharávce Tomáše Samka (73) tým hosů vyrovnal na 3:3.

Následoval tedy rozstřel v podobě samostatných njezdů. Po prvních třech střelách bylo skóre stále vyrovnané. Nakonec vstřelil rozhodující branku hráč Moravské Třebové, Martin Šmeral (10), kterou již nikdo z hostí nedokázal dorovnat.

Utkání tedy skončilo4:3 po samostatných nájezdech. 

 



Více zde: https://tjvoderady.webnode.cz/news/line-nohy-potrestala-moravska-trebova/