Gólová nadílka, chybějící časomíra

21.10.2016 16:36

Tak by se dal shrnout úvodní zápas Okresního přeboru TJ Voděrad.
Kluci nastoupili v sobotu 15.10. 2016 proti výběru  Dlouhoňovic na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou. Problémy již přinesl opožděný start. Úvodní buly mělo být v 16:30, avšak ještě za minutu půl páte nebyl soupeř na ledě. S blížící se ručičkou ke třičtvrtě to již vypadalo na začátek utkání.
Aby nebylo problémů s časem málo, ukázalo se, že není nikdo, kdo by uměl obsluhovat časomíru, a proto zápas začal až poté, co byly trenérům rozdány časoměřiče. Doufali jsem, že alespoň do druhé třetiny bude vše napraveno.

Po prvním vhazování na to hráči z Voděrad vlítli opravdu sebevědomě. Lítali na ledě od mantinelu k mantinelu a o gólové šance nebyla nouze. I přesto první branku vstřelil v čase 3:04 hráč Dlouhoňovic s číslem 7,Tomáš Plundra. Naštěstí však netrvalo dlouho a o vyrovnání na 1:1 se zasloužil hráč číslo 73, Tomáš Samek. Mezitím padaly další neproměněné "tutovky" , především Honzy Šruta se hokejové štěstíčko nechělo držet. Tlaku soupeřův brankář nakonec podlehl v 14:46, kdy zvětšil vedení hráč 12 Rosťa Němec. Tým Dlouhoňovic měl v první třetině ještě dost sil a proto se podařilo vstřelit branku 79, Martinu Šigutovy až čtyřicet vteřin před první přestávkou. Stav byl tedy 1:3.
Během první přestávky se již podařilo téměř zprovoznit časomíru, avšak bohužel měření pro tresty zůstalo nehybné. 
Druhou třetinu odstartovaly na góly lépe Dlouhoňovice, v čase 5:16 překonal našeho brankáře hráč 11, Ondřej Hubálek. Naštěstí se Voděrady nenechaly zahanbit a opět cinkaly tyčky kolem dlouhoňovického brankáře jedna báseň. Zadělat si na hattrick se pokusil hráč č.23, Lukáš Pokorný, dvěma góly a to v časech 9:06 a 17:26. A to bylo z gólů v druhé části zápasu vše. Po druhé třetině byl tedy stav 2:5.
Poslední přestávka již žádné změny ohledně funkčnosti časomíry nepřinesla, a tak jsme se tím již nevzrušeni přenesly do poslední třetiny utkání.

Dlouhoňovice začaly výrazně ztrácet na rychlosti, což sice nevyneslo zvýšený počet trestů, zato zvýšený počet šancí Voděradského týmu na střílení branek. 
O další hattrick se také pokusil kapitán Voděrad, Radim Hudousek, č. 21 a to v časech 6:21 a 9:07. Bohužel ani jednomu z pokušitelů hattricku se nepodařilo vstřelit tu poslední potřebnou branku. Naopak o další bod se zasloužil obránce s číslem 30,Aleš Duchoslav a to ve čtrnácté minutě. Což byla také poslední branka zápasu. Mohlo jich vša padnout víc a to na obou stranách. V poslední třetině však Voděrady výrazně přehrávaly tým Dlouhoňovic. Zápas tedy skončil 2:8, a to i díky našemu skvělému brankáři Zděňku Severýnovi.